Львів 2024 на VIRTUAL.ua
Карта Львів. Заклади, місця та організації у Львів.

Львів, він же Leopolis, Lwow, Lemberg, – одне з найвідоміших і найкрасивіших міст України.
Точна дата заснування міста невідома, а перша згадка про нього датується ще 1256 роком. Неповторне сучасне обличчя Львова сформувалось під активним впливом багатьох культур і народів, які століттями співіснували на Заході України: українці, поляки, євреї, вірмени, греки… Зараз у Львові проживає близько 800 000 тисяч міських жителів, а чисельність населення разом прилеглими містечками-супутниками (Винники, Брюховичі, Рудне…) сягає майже 1,5 млн. людей.

Львів – чудове місце для культурного і гастрономічного відпочинку. Центральна частина міста входить у список Світової спадщини ЮНЕСКО, це справжній живий музей під відкритим небом! Найбільша кількість архітектурних памяток України зосереджена саме у Львові. У Місті Левів (так інколи називають його) знаходиться безліч храмів (католицьких костелів і православних церков), цікавих музеїв (особливо історичних і наукових), художніх галерей і арт-центрів.

Дуже добре у Львові розвинута індустрія гостинності і розваг: тут є готелі усіх рівнів якості: від демократичних хостелів до фешенебельних п’ятизіркових готелів. Ресторани і кав’ярні (а їх у Львові сотні) пропонують гостям страви понад 30 кухонь світу! У Львові є кілька величезних торгово-розважальних центрів, де можна водночас і добре відпочити, так і зайнятись шопінгом: через близькість до кордону з ЄС ціни на товари у Львові часто суттєво дешевші, ніж у інших регіонах України. Варто відзначити, що у Львів знаходиться дуже велика кількість приватних медичних закладів (клінік, госпіталів і діагностичних центрів), які високим рівнем надаваних послуг завоювали довіру і популярність не тільки у Львів, а по всій Україна.

У 2012 році Львів був одним з міст-господарів футбольного чемпіонату EURO-2012, а також Львів буде висуватись кандидатом на місце проведення Зимової Олімпіади-2022. Про Львів насправді можна розповідати дуже багато, проте найкраще – приїхати сюди і побачити все на власні очі. Львів запрошує!